Czarzasty: Nie można mówić o 100-leciu niepodległości Polski bez 45 lat PRL

dodano 2017-12-15 15:25 w kategorii: Ludzie

Najważniejsze będzie to jak zapowiedziane przez pana premiera w expose rzeczy wejdą w  życie. Jeżeli premier Morawiecki chce się otwierać na Unię Europejską to moim zdaniem będzie tu problem, bo w Unii nie oceniają czy premier jest przystojny, inteligentny i włada świetnie językiem. Oceniają natomiast to czy Polska zgodnie z wartościami Unii Europejskiej wejdzie na szlak postępowania zgodnie z prawem, tzn. w sprawie Sądu Najwyższego, KRS czy Trybunału Konstytucyjnego. – podkreślił na antenie radiowej „Jedynki” Włodzimierz Czarzasty, szef SLD.

- Będę bronił praw wszystkich ludzi którzy pracowali w Polsce do 1990 roku, służb, wojska, nauczycieli, sędziów i prokuratorów. Nie można mówić o stuleciu niepodleglości Polski bez czterdziestopięciolecia PRL – powiedział w „Sygnałach Dnia” Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący Sojuszu.

Cała audycja do wysłuchania tutaj: https://www.polskieradio.pl/7/129/Artykul/1959302,Wlodzimierz-Czarzasty-nie-mozna-mowic-o-stuleciu-niepodleglosci-Polski-bez-PRL