Blogosfera

Ustawowa dziura w historii Polski

Data dodania: 2016-09-09 07:04

Co, poza pustką, mają w głowach posłowie, że 1 kwietnia 2016 r. wykreślili z przestrzeni publicznej 70 lat historii Polski. Niestety, nie był to żart na Prima Aprilis. PiS, PO, Kukiz 15, Nowoczesna, PSL i niezrzeszeni, jak jeden mąż poparli oszołomską Ustawę o zakazie propagowania komunizmu lub innego ustroju totalitarnego przez nazwy budowli, obiektów i urządzeń użyteczności publicznej.

Za propagujące komunizm uznano także nazwy odwołujące się do osób, organizacji, wydarzeń lub dat symbolizujących represyjny, autorytarny i niesuwerenny system władzy w Polsce w latach 1944–1989. Poza słynnymi Dąbrowszczakami, którzy są solą w oku prawicy, bo walczyli z faszyzmem w Hiszpanii, zakazana jest nawet nazwa PRL i oczywiście wszystkie nazwiska ludzi, którzy cokolwiek znaczyli w czasach Polski Ludowej.

Trzeba nie mieć rozumu ani wstydu, żeby tak fałszować historię. Wstyd mi za Sejm, Senat, parlamentarną opozycję i prezydenta, który to g...o podpisał.

Zobacz profil polityka: Joanna Senyszyn